Rendelések szegedi személyes átvétele: minden szerda 9:00-11:00-ig vagy 18:00-20:00-ig Rendelések budapesti személyes átvétele: előzetes egyeztetés alapján

Nyári diétás recept ajánlatunk: Citrusos grillezett lazac édesburgonya salátával

Az egészséges táplálkozás és a friss, szezonális alapanyagok kombinációja tökéletesen megtestesül ebben a nyári diétás receptben. A Citrusos grillezett lazac édesburgonya salátával egy olyan étel, amely egyszerre könnyű és tápláló, ideális választás mind a sportolók, mind az egészségtudatos nem sportolók számára.

A lazac gazdag omega-3 zsírsavakban és fehérjében, amelyek elősegítik az izmok regenerálódását és az általános egészséget. A citrusos marinád frissítő ízt kölcsönöz a halnak, miközben a rozmaring és az olívaolaj még inkább kiemeli annak természetes ízét.

Az édesburgonya saláta színes és tápláló, tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A sült édesburgonya édes, karamellizált íze tökéletesen harmonizál a ropogós paprikákkal, a friss rukkolával és a krémes avokádóval. Az egyszerű, de ízletes balzsamecetes öntet összeköti az összes összetevőt, és egy üdítő, nyári fogást eredményez.

Ez az étel nemcsak finom, hanem tápláló is, tökéletes választás egy forró nyári napon. Könnyen elkészíthető, és bármilyen alkalomra ideális, legyen az egy családi vacsora vagy egy baráti összejövetel. 

Próbálja ki ezt a receptet, és élvezze a nyár ízeit egészséges és kiegyensúlyozott módon!

Hozzávalók (4 adag)

Lazac:

– 4 db lazacfilé (kb. 150-200g darabonként)
– 2 narancs leve és héja
– 1 citrom leve és héja
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál friss rozmaring, apróra vágva
– Só és bors ízlés szerint

Édesburgonya saláta:

– 2 közepes édesburgonya, hámozva és kockára vágva
– 1 piros paprika, felkockázva
– 1 sárga paprika, felkockázva
– 1/2 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
– 2 csésze rukkola
– 1/4 csésze friss koriander, apróra vágva
– 1/4 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
– 1 avokádó, felkockázva

Öntet:

– 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 2 evőkanál balzsamecet
– 1 evőkanál dijoni mustár
– 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Lazac marinálása:

   – Egy tálban keverje össze a narancs és citrom levét és héját, az olívaolajat, a rozmaringot, sót és borsot. Helyezze a lazacfiléket egy lapos edénybe, és öntse rájuk a marinádot. Fedje le és hagyja marinálódni legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is hűtőben.

2. Édesburgonya elkészítése:

   – Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (400°F). Helyezze az édesburgonyakockákat egy tepsire, locsolja meg egy kis olívaolajjal, sózza és borsozza. Süsse kb. 20-25 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnára sülnek. Hagyja hűlni.

3. Lazac grillezése:

   – Melegítse elő a grillt közepes-magas hőfokra. Vegye ki a lazacfiléket a marinádból, és grillezze mindkét oldalon kb. 4-5 percig, amíg a hal átsül, de még lédús marad.

4. Saláta összeállítása:

   – Egy nagy tálban keverje össze a sült édesburgonyát, paprikákat, vöröshagymát, rukkolát, koriandert, petrezselymet és avokádót.

5. Öntet elkészítése:

   – Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, balzsamecetet, dijoni mustárt, fokhagymát, sót és borsot. Öntse a salátára és alaposan keverje össze.

6. Tálalás:

   – Helyezze a grillezett lazacfiléket a saláta mellé, és azonnal tálalja. A saláta frissessége és az édesburgonya édes, karamellizált íze tökéletesen kiegészíti a citrusos lazacot.

Szólj hozzá!

Figyelem! Ez az eredeti SuperFoods weboldal!

Ne dőlj be a csalóknak! Ez a hivatalos és egyetlen weboldalunk.
Vásárolj biztonságosan, közvetlenül tőlünk!